Естония: Отворени Храмове за вярващите по време на рождественските празници

In other languages: EN

Автор: Александър Иванов

Министърът на населението на Естония, който е отговорен и за религиозните въпроси, г-жа Рийна Солман, проведе две видеоконференции с религиозните лидери относно правителствени мерки, които имат за цел да ограничат разпространението на вируса COVID-19. Това съобщава Φως Φαναρίου.

От онлайн конференцията, религиозните лидери разбраха, че макар да се налагат много мерки за защита, храмовете и другите места за поклонение ще останат отворени и ще могат да продължат богослуженията, включително и на Рождество Христово. Остават обаче мерките: физическа дистанция, носене на предпазни маски и ограничения на броя на хората, които са допуснати в обектите. Същевременно Правителството на Естония не желае да поставя църквите наравно с кината, баровете и други места за забавление.

Предложението духовенството и останалите църковно-служители, които работят с хора, да бъдат сред първите ваксинирани, беше посрещнато положително.

Диалогът показа, че естонското Правителство цени значението на църквите и е готово да вземе предвид духовните нужди на вярващите, включително необходимостта да идат на църква по време на рождественските празници. На свой ред Правителството е уверено, че църквите съблюдават санитарните мерки и се присъединяват активно в борбата срещу коронавируса.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal