ЕКСКЛУЗИВНО: Тивериополският Епископ Тихон се ваксинира срещу COVID-19 | VIDEO

In other languages: GEO

Автор: Александър Иванов

Първата ваксинация в България вече е факт. Здравният министър Костадин Ангелов беше ваксиниран точно в 9:59 ч. тази сутрин в болница „Св. Анна“ в София.

Втори ваксиниран, веднага след министъра, беше Преосвещеният Тивериополски Епископ г-н Тихон от Българската Патриаршия. От Doxologia INFONEWS поздравяваме Преосвещения Епископ Тихон за този християнски пример и му пожелаваме крепко здраве и благополучие.

Аз помолих министър Ангелов да ми разреши да го подкрепя. Като се ваксинирам, изразявам благодарността си към невероятните усилия на всички, които направиха възможно тази ваксина да бъде достъпна за всички ни. Аз самият съм ваксинирам срещу всичко. Днес е Стефановден. Свети Стефан е първият Дякон. Това е онзи, който служи на християните. И ние като него ще служим на християните с това да ги предпазим от тази болест. На тези светли празници с този жест искам да запаля една светлинка в тунела за всички, които се грижат за болните, както и за всички християни в България, че най-накрая ще можем спокойно да видим близките си хора, от които толкова дълго време сме били разделени“ – е заявил Епископ Тихон, цитиран от Евроком.

Припомняме, че според информацията, ваксината трябва да бъде направена и от хора, които са преболедували коронавируса, тъй като няма траен имунитет. Всеки, който е клинично здрав, може спокойно да се ваксинира.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal