Европейският съюз: Санкции на Турция заради нейните незаконни действия

Автор: Александър Иванов

Европейският съюз е готов да наложи санкции на Анкара, заяви председателят на Европейския съвет Шарл Мишел.

Ние подадохме ръка за помощ на Турция през октомври, но нашето мнение за Турция е негативно, след като забелязахме, че едностранните действия и враждебната реторика продължават. Ще проведем дебат по време на европейската среща на върха на 10 декември и сме готови да използваме средствата, с които разполагаме, за налагане на санкции“ – заяви Шарл Мишел на пресконференция, предава Orthodox Times.

Мисля, че играта на котка и мишка трябва да приключи“ – предупреди той.

Ако Анкара продължи своите незаконни действия, ние ще използваме всички средства, с които разполагаме“ – предупреди и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен по време на европейската среща на върха през октомври. По това време Европейският съюз отправи предложение за отваряне към Анкара, придружено от заплаха, ако Турция не спре действията си, които вече бяха осъдени от ЕС. Тогава решението беше да се проучи ситуацията на европейската среща на върха през декември.

За налагане на санкции е необходимо единодушно одобрение. Досега обаче Германия блокира санкциите срещу Анкара с надеждата да постигне споразумение „за развитие на конструктивни отношения с Турция“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal