Дания: Дариха храм на Свещената Митрополия на Швеция и цяла Скандинавия

In other languages: GREN

Превод: Йордан Георгиев

Благодарение на координираните усилия на юридическите съветници в Швеция и Дания, процедурата по прехвърляне на храма на Свещената Митрополия на Швеция и цяла Скандинавия, който в миналото е принадлежал на Католическата апостолическа църква, вече е приключена. Цялата недвижима собственост на храма принадлежи на Свещената Митрополия на Швеция.

Високопреосвещеният Митрополит на Швеция г-н Клеопа, след подписването на договора за дарение на храма и вписването му в отдела по регистрация в Копенхаген, изказа своята дълбока благодарност към дарителите за новия енорийски храм, който ще бъде посветен на Свети Новомъченик Георги Янински (от Йоанина/Янина).

В миналото Католическата апостолическа църква дари на Свещената Митрополия Катедралния Храм на Свети Георги в Стокхолм и Митрополитския Храм Благовещение Богородично в Осло по време на архиерейството на Високопреосвещения Митрополит Павел, бивш Амасийски.

Дареният храм в Копенхаген е построен през 1890 г., с площ около 250 кв.м., която включва, освен основния храм също и три помощни помещения.

Ако условията позволяват поради пандемията, Негово Високопреосвещенство ще посети новата енория в неделя, 10 януари 2021 г., където ще възглави Божествена Литургия и след това ще посети близкото езеро, за да хвърли Светия Кръст, придружен от Техни Превъзходителства посланиците на Гърция и Кипър, ефимерия и паството на Константинополската Църква Майка, което живее в Дания.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal