Вселенският Патриарх Вартоломей и кметът на Истанбул размениха рождественски пожелания | СНИМКИ

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей участва във видеоконференция в навечерието на Рождество Христово на 24 декември 2020. Това съобщава OrthodoxTimes.gr.

Срещата се проведе по инициатива на кмета на Истанбул г-н Екрем Имамоглу, по време на която той пожела на религиозните лидери в Константинопол всичко най-добро и благословен успех.

Кметът Имамоглу изрази радостта си от срещата, тъй като коронавирусната пандемия лиши всички хора от реална комуникация.

Вселенският Патриарх Вартоломей благодари на кмета за инициативата и за искрените благопожелания. Благодари му също и за постоянния интерес към проблемите на християнската общност.

Негово Божествено Всесветейшество изрази благодарността и задоволството си от това, че кметът на Истанбул не дискриминира гръцките православни християни в Константинопол, които са родени и са изразнали в града.

И накрая, по случай Рождество Христово, Вселенският Патриарх пожела здраве и сили на всички, както и творческа Нова година, „през която ще бъдем призовани да се справим с коронавирусната пандемия“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal