Вселенският Патриарх Вартоломей: Вселенската Патриаршия ще продължи междурелигиозния диалог | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

„Религиите и предизвикателствата на новото десетилетие“ беше темата на 2-рата Международна конференция по религиозна дипломация, която беше организирана от Богословската школа на Националния Каподистрийски университет в Атина със съдействието на Института за външни работи. Това съобщава Φως Φαναρίου.

В първия ден на конференцията, която се проведе онлайн, в посланието си Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей подчерта, че „днес преживяваме възраждането на религиите като динамично духовно движение“.

Той добави, че религията не може да бъде изместена настрана. Вселенският Патриарх нарече несъстоятелни изблиците на насилие с идеологическо припокриване с други мотиви, призовавайки религиите да функционират като общности са обединение и сътрудничество, което да се постига чрез диалог между самите тях.

Целта на религията е да донесе Божия мир на света, като в същото време да осъди насилието, идващо от болната религиозност. Основаването на култура на солидарност, отнасящата се до християнското братство – това трябва да бъде знамето на нашето време.

Вселенската Патриаршия ще продължи междурелигиозния диалог. Прекратяването на тези инициативи би било по-скоро служение на някакви тъмни планове.“ – заяви Патриарх Вартоломей и добави, че интернетът много често се използва за разпространение на омраза и религиозен фанатизъм.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal