Бялистокско-Гданският Архиепископ Яков освети предавателя на Радио Orthodoxia в Соколка, Полша | СНИМКИ

In other languages: PL

Автор: Doxologia INFONEWS

На 20 декември 2020 г, Бялистокско-Гданският Архиепископ г-н Яков освети предавателя на Радио Orthodoxia, който се намира в камбанарията на Храма на Свети Александър Невски в град Соколка (Полша). Това е първата православна радио станция в Полша, която за жителите на Соколка ще излъчва на честота 91,3 FM.

Подготовката за пускането на предавателя на станцията в Соколка отне няколко месеца. С благословията на Високопреосвещения Архиепископ Яков са положение много усилия за получаване на нова честота от Националния съвет за радио и телевизия. След това започва събирането на средства и подготовка за техническите проекти. На камбанарията на Храма са монтирани четири (4) вертикални антени. Предавателят с мощност 200 W е поставен в камбанарията на Храма. Сигналът се изпраща към предавателната станция чрез оптизна връзка.

Радио Orthodoxia (в превод Православие – Бел. прев.) ще излъчва в Соколка всеки ден от 16:00 ч. до 21:00 ч. на честота 91,3 FM. Сигналът на тази честота ще се простира в радиус 20-30 км от Соколка.


Източник: Orthodoxia.pl

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal