Боледувал ли е от COVID-19 Врачанският Митрополит г-н Григорий?

Автор: Doxologia INFONEWS

Източници на Doxologia INFONEWS съобщават, че Врачанският Митрополит г-н Григорий съвсем наскоро е боледувал от коронавирус COVID-19 и няколко дни е лежал в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов”, а след това е бил изписан на домашно лечение. Според информацията, не е ясно в крайна сметка обаче дали Митрополитът се е излекувал, или не.

Според информацията, Митрополит Григорий не е служил на Никулден (06 декември 2020) в Храма на Свети Николай във Враца. „Това е прецедент в историята на Враца“ – казват източниците на Doxologia INFONEWS.

Съобщава се още, че двама свещеници от град Враца в момента боледуват от коронавирус, или вече са го преболедували. Става въпрос за отец Георги Симеонов и за отец Василий от Враца (фамилията на втория свещеник не се съобщава).

Очакваме от Свещената Митрополия на Враца да потвърдят, или да отрекат информацията ни.

Ако информацията ни е вярна, ние отново ще призовем за молитви за всички духовници от Българската Патриаршия. За съжаление, духовниците в България са изложени на висок риск от заразяване, тъй като Свещеният Синод на Българската Патриаршия съвместно с премиера Б. Борисов решиха, че Храмовете са безопасни места и не е нужно да се ограничава достъпът до тях за вярващите.

Резултатите от всичко това са очевидни и стряскащи – много духовници от Българската Църква бяха заразени с коронавирус и починаха от коронавирус. В момента боледуват от коронавирус също много духовници – някои от които се борят за живота си. Няколко Митрополити също бяха заразени с коронавирус и се излекуваха, дори някои все още се лекуват. Припомняме, че през месец август 2020 Доростолският Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

Същевременно, в немалка част от Храмовете и Монастирите на Българската Патриаршия не се спазват абсолютно никакви противоепидемични мерки, въпреки че се казва, че „се спазват“. Българската Патриаршия крие, че има заразени и умиращи свещеници и Митрополити от коронавирус, за разлика от всички останали поместни Църкви, вкл. и от известната със своите манипулации Московска Патриаршия. Българската Патриаршия дори не съобщава и за смъртта на починали от коронавирус духовници. Абсолютно никаква прозрачност и пълна дезинформация!

Припомняме, че бе потвърдена информацията ни относно Пловдивския Митрополит Николай: той е лежал тайно в болница и се е лекувал от COVID-19. И до ден днешен това се крие от обществеността, въпреки че след продължила близо един месец карантина на Митрополит Николай, той отслужи Божествена Литургия на своя имен ден на 06 декември 2020.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal