Белгия: От 4 до 15 вярващи в Храмовете за рождественските празници

In other languages: GR – NL – FREN

Автор: Александър Иванов

В Храмовете в Белгия от тази неделя на 13 декември 2020 и за рождественските празници ще могат да присъстват от 4 до 15 души, стига да има по един човек на всеки 10 m², и всички да спазват наложените ограничения срещу разпространението на коронавируса – маски, дезинфекция, физическа дистанция, без докосване на предмети.

Това ще бъде възможно ако предложението на правосъдния министър на Белгия Винсънт ван Квикенборн бъде одобрено от Правителството и Консултативния съвет. Очаква се министерският указ да бъде издаден в събота.

Това малко облекчение предлага възможност да посетите Храма дори и със семейството си. Приканваме всички свещеници да приветстват топлосърдечно нашите благочестиви вярващи християни“ – казва в енцикликата си Високопреосвещеният Митрополит на Белгия г-н Атинагор.

Свещениците трябва да информират своите енориаши, че трябва предварително да се регистрират в присъствен списък и така да се гарантира, че на всяка Божествена Литургия ще присъстват различни хора, така че възможно най-много хора да могат да присъстват на Божествена Литургия през този период, а не заради едни и същи присъстващи да не могат да се черкуват други хора.

Но нека не забравяме чувството си за отговорност! Това леко облекчение за посещаването на Храмовете по никакъв начин не бива да създава погрешно впечатление, че нашата Църква приема пандемията с несериозност. Дори напротив, сигурността остава първо и най-важно правило в този труден момент. С това потвърждаваме нашата солидарност с Правителството, здравния сектор и всички останали, които неуморно се борят с коронавируса. Те заслужават цялата ни подкрепа. Все още не ни е отминал коронавирусът, затова ви моля да внимавате и да следвате внимателно всички мерки.“ – подчертава Митрополит Атинагор.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal