Александрийският Папа и Патриарх Теодор II се срещна със зам.-министъра на външните работи на Гърция Костас Власис

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Днес на 17 декември 2020 г. Папата и Патриарх на Александрия г-н г-н Теодор II се срещна със зам.-министъра на външните работи на Гърция г-н Костас Власис, в Атина.

Костас Власис приветства Патриарха като изказа уважението и радостта както на гръцката държава, така и своето лично за посещението на Негово Божествено Блаженство в министерство на външните работи на Гърция. Патриарх Теодор го информира за дейността на Патриаршия както по отношение на огромната гръцка диаспора в Африка, така по отношение на ситуацията и проблемите, с които се сблъска черният континент.

Г-н Власис похвали разнообразната работа, която извършват Йерарсите на Църквата на Светия Апостол и Евангелист Марко под духовното ръководство на Патриарх Теодор в Африка на религиозно, благотворително, образователно и културно равнище. Зам.-министърът не пропусна да поднесе своите съболезнования на Патриарх Теодор за кончината на Митрополитите на Кесария г-н Петър и на Пилусион г-н Нифон – Йерарси, които украсиха Александрийската Църква със своите дела и дейност.

От своя страна, Негово Божествено Блаженство Патриарх Теодор II благодари на г-н Власис за прекрасните слова и особено за практическата подкрепа на гръцката държава в работата на Александрийската Патриаршия. Той спомена и за многостранната дейност, която са извършвали двамата гореспоменати блаженопочивши Митрополити Петър и Нифон. Негово Блаженство не пропусна да спомене и за своето скорошно едноседмично посещение в Кения и по-конкретно в Митрополията на Найроби (Кения) и Епископиите на Кисуму и Елдорет (Кения) , където беше топлосърдечно посрещнат както от държавните и местните власти, така и от паството на Църквата в Кения, според информацията на Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

За своята среща с Патриарха г-н Власис обяви и в своя профил в Twitter, където изказва своята радост от това посещение.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal