Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος Β΄συναντήθηκε με τον ΥΦΥΠΕΞ Κώστα Βλάση στην Αθήνα

In other languages: BG

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020, ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β΄ με τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνο Βλάση, στην Αθήνα.

Ο Υφυπουργός καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη εξέφρασε το σεβασμό και την χαρά τόσο της Ελληνικής Πολιτείας όσο και του ιδίου προσωπικώς για την τιμητική παρουσία του Μακαριωτάτου στο Υπουργείο Εξωτερικών και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου τόσο στην Ομογένεια της Αιγύπτου όσο και στην αφρικανική ήπειρο.

Ο κ. Βλάσης αναφέρθηκε επαινετικά στο πολυσχιδές έργο που επιτελείται από τους Αρχιερείς της Εκκλησίας του Αγίου Μάρκου, υπό την πνευματική καθοδήγηση του Πατριάρχη Θεοδώρου, σε θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Δεν παρέλειψε δε να εκφράσει προς τον Μακαριώτατο τα ειλικρινή συλλυπητήρια του για την εκδημία των Μητροπολιτών Γέροντος Καισαρείας κυρού Πέτρου και Πηλουσίου κυρού Νήφωνος, ιεραρχών, οι οποίοι κόσμησαν με το έργο και τη δράση τους την Εκκλησία της Αλεξάνδρειας.  

Η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τα φιλόφρονα λόγια του και ιδιαιτέρως για την έμπρακτη συμπαράσταση της Ελληνικής Πολιτείας στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Υπογράμμισε δε το πολύπλευρο έργο των προαναφερθέντων Αρχιερέων Πέτρου και Νήφωνος. Επιπλέον αναφέρθηκε στην προσφάτως ολοκληρωθείσα ποιμαντορική επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Κένυα και συγκεκριμένα στη Μητρόπολη Ναϊρόμπι και τις Επισκοπές Κισούμου και Ελντορέτ, στις οποίες έτυχε θερμής υποδοχής τόσο από τις κατά τόπους αρχές όσο και το ποίμνιο της Εκκλησίας όπως αναφέρεται η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

«Σήμερα συναντήθηκα με τον Μακαριώτατο Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β´. Ενημερώθηκα για τις δραστηριότητες του Πατριαρχείου τόσο στην Ομογένεια της Αιγύπτου όσο και σ´ ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και του εξέφρασα τα συγχαρητήρια μου για το πολυσχιδές έργο που επιτελείται υπό την καθοδήγησή του σε θρησκευτικό, φιλανθρωπικό, εκπαιδευτικό κι πολιτιστικό επίπεδο, το οποίο στηρίζουμε» έγραψε στο Twitter ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal