Ο Μητροπολίτης Γαλλίας στο Κίεβο για την 2η επέτειο της Ενωτικής Συνόδου. Συνάντηση με Επιφάνιο

In other languages: UKRBG

Στις 12 Δεκεμβρίου 2020, Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, έφτασε στο Κίεβο, εκ προσώπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την ημέρα της μνήμης του Αγίου Ανδρέα του Πρωτοκλήτου, 13 Δεκεμβρίου 2020, δεύτερη επέτειο της Ενωτικής Συνόδου. Τον Μητροπολίτη Γαλλίας συνοδεύει ο Πατριαρχικός Διάκονος π. Jacob (Krochak).

Ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μακαριώτατος Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιος, συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ στην κατοικία του.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων, Αρχιεπίσκοπος Ευστράτιος (Ζόρια) και ο π. Jacob (Krochak).

Ο Μητροπολίτης Εμμανουήλ μετέφερε αδελφικούς χαιρετισμούς από την Μητέρα και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ιδίως υπό το φως της αναγνώρισης του Τόμου της Αυτοκεφαλίας της εν Ουκρανία Εκκλησίας εκ μέρους της Εκκλησίας της Κύπρου. Τα μέρη συζήτησαν επίσης ζητήματα δια-Ορθόδοξων σχέσεων.

Στο τέλος της συνάντησης, ο Μακ. Μητροπολίτης κ. Επιφάνιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γαλλίας για την υποστήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην καθιέρωση της πνευματικής ανεξαρτησίας της Τοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας και ζήτησε να μεταφέρει τους χαιρετισμούς του στον Παναγιώτατο.

Πηγή: Νυχθημερόν

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal