Μέχρι 20 άτομα στις Ιερές Ακολουθίες στον Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Όσλο

Снимката е илюстративна.

In other languages: BG

Κατόπιν των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Όσλο σχετικά με τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προφύλαξη της δημόσιας υγείας, η Eλληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νορβηγίας ανακοίνωσε ότι για την περίοδο από 15 Δεκεμβρίου 2020 έως και 7 Ιανουαρίου 2021, θα επιτρέπεται και πάλι η συμμετοχή των πιστών στις Ιερές Ακολουθίες που θα τελεσθούν στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Όσλο με μέγιστο αριθμό παρευρισκομένων τα 20 άτομα.

Συγκεκριμένα, τα μέτρα είναι τα ακόλουθα:

  • Ειδικά για την περίοδο των Χριστουγέννων, θα τελεσθούν ικανός αριθμός Ιερών Ακολουθιών για την εξυπηρέτηση των ενοριτώ. Την ημέρα των Χριστουγέννων θα δοθεί η δυνατότητα για εκκλησιασμό σε ενορίτες που μένουν μακριά και σε όσους δεν εκκλησιάζονται συχνά.
  • Κατά την είσοδο στο ναό, δέον όπως τηρείται απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των πιστών.
  • Ο κάθε εισερχόμενος σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτείας υποχρεούται να αναγράφει τα στοιχεία του, όπως και μέχρι πρότινος, στο χαρτί που βρίσκεται στην είσοδο.
  • Στην είσοδο του ναού υπάρχει αντισηπτικό/απολυμαντικό για τους εισερχομένους.
  • Η διανομή του αντιδώρου, άρτου, κολλύβων κλπ, θα γίνεται στην έξοδο του ναού.
  • Όσοι από τους πιστούς ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ιδιαίτερα οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι, παρακαλούνται, να παραμείνουν στις οικίες τους.

Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός θα παραμένει ανοιχτός μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας επί δίωρο και τις καθημερινές ως συνήθως.

Πηγή: Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νορβηγίας, «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου»

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal