Βαρθολομαίος καιομένος στο Κίεβο – Καμία καταδίκη της κατάπτυστης πράξης από την Ρωσία | VIDEO

In other languages: BG

Γράφει ο Παναγιώτης Ανδριόπουλος

Το ρεπορτάζ της Έλενας Γιουφέρεβα στο site της Ένωσης Ορθόδοξων Δημοσιογράφων έχει ως εξής:

Στο κέντρο του Κιέβου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, άγνωστοι κρατούσαν αφίσες με διαμαρτυρίες εναντίον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και έκαψαν το ομοίωμά του. Στις 11 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στις ενέργειες του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, άγνωστοι έκαψαν το ομοίωμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην πλατεία Σοφίας στο Κίεβο», αναφέρει το newsone.ua.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας στις 11 Δεκεμβρίου, οι συμμετέχοντες κρατούσαν αφίσες με τα ακόλουθα λόγια: «Βαλίτσα, σταθμός, Φανάρι», «Ο Βαρθολομαίος ο αιρεσιάρχης», «Ο Βαρθολομαίος είναι υπηρέτης του Πομπέο» και άλλοι. Η διαμαρτυρία, όπως και την τελευταία φορά, συγκέντρωσε κάτι δεκάδες άτομα.Αυτή είναι η τρίτη διαμαρτυρία κατά των ενεργειών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η πρώτη έλαβε χώρα την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, η δεύτερη στις 4 Δεκεμβρίου. Ο οργανωτής της δράσης παραμένει άγνωστος. Η Μητρόπολη της UOC δηλώνει ότι η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία (υπό τον Μακ. Μητροπολίτη Ονούφριο) δεν έχει σχέση με αυτά“.

Η υπό τον Ονούφριο Εκκλησία δήλωσε ότι “δεν έχει σχέση με αυτά“, αλλά ΔΕΝ τα καταδίκασε. Ούτε, φυσικά, το Πατριαρχείο Μόσχας καταδίκασε το κατάπτυστο γεγονός.

Όσο δεν καταδικάζουν κατηγορηματικά και απερίφραστα τέτοιες ενέργειες με επίσημες ανακοινώσεις είναι υπόλογοι έναντι του παρόντος και του μέλλοντος.

Γιατί τα συνθήματα των διαδηλωτών εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχου είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά των Ρωσόφωνων και ρωσόπληκτων πιστών.

Πηγή: Φως Φαναρίου

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal