Ανοίγει τους Ναούς για ατομική προσευχή ο Μητροπολίτης Ξάνθης

Ανοιχτοί θα είναι στο εξής οι ναοί στην Ξάνθη για ατομική προσευχή κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Όπως δήλωσε στο thraki.com.gr ο Μητροπολίτης Παντελεήμων, οι Ναοί της Επαρχίας του θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας ώστε, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα, οι πιστοί να μπορούν να περνούν, να ανάβουν το κερί τους και να παραμένουν για λίγα λεπτά για να προσευχηθούν.

Θα πρέπει να ενδιαφερθούμε και για την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Να μην βγούμε δηλαδή από αυτήν την περίοδο της καραντίνας, με ψυχολογικά προβλήματα”, τόνισε ο Μητροπολίτης Ξάνθης στο thraki.com.gr, ενώ επιπλέον ανακοίνωσε πως οι πιστοί θα μπορούν για λίγη ώρα μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας να προσέρχονται για να κοινωνήσουν.

Έτσι λοιπόν δεν στερείται κανείς του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας γιατί πρέπει να σας πω ότι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού είναι το μόνο που μας θωρακίζει από τον κορωνοϊό αλλά και από οποιαδήποτε άλλη ασθένεια. Είναι αυτό που μας θωρακίζει, είναι το Φάρμακο της Αθανασίας όπως λέγουν οι πατέρες”, σημειώνει ο κ. Παντελεήμων, διευκρινίζοντας ότι τα παραπάνω θα ισχύουν μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου (μέχρι την ημέρα δηλαδή που έχει παραταθεί το lockdown), εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να ελαφρύνουν τα μέτρα όσο πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα.

Πηγή: Ορθοδοξία INFO

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal