COVID-19: Отец Стефан Стефанов от Русе и отец Василий Шаган от Варна се чувстват по-добре и състоянието им е овладяно

Автор: Александър Иванов

Отец Стефан Стефанов от Свещената Митрополия на Русе, за когото наскоро ви съобщихме, че е заразен и хоспитализиран с коронавирус COVID-19, съобщи на страницата на Doxologia INFONEWS, че вече е „почти излекуван“.

Отец Стефан благодари на всички за молитвената подкрепа за неговото здраве, като се моли Бог да дава сили на всички страдащи да преодолеят заразата.

Същевременно, потребител на социалната мрежа Facebook съобщи, че отец Василий Шаган, който също се зарази и беше хоспитализиран с коронавирус, е в по-благоприятно състояние и положението му вече не е така критично.

От Doxologia INFONEWS се радваме и за двамата свещеници и благодарим на лекарите и медицинските работници, които са положили труд за здравето на духовните пастири.

Пожелаваме на свещениците скорошно и пълно оздравяване!

Имаме информация, че и отец Дончо Александров от Храма на Свети Атанасий във Варна също е заразен с коронавирус.

Припомняме, че имаме информация, че Пловдивският Митрополит Николай и Знеполският Епископ Арсений са заразени с коронавирус и вече от близо две седмици не се появяват пред обществеността. ВИЖТЕ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПО ТЕМАТА ТУК.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal