Фитнес се ребрандира в църква, за да избегне ковид локдауна

Фитнес салон в Полша се ребрандира, за да избегне ограниченията, наложени заради COVID-19. Клубът се преобразува в място за срещи на религиозно сдружение. Това става ясно от публикация в официалния сайт на клуба Atlantic Sports. Освен това те заявяват, че възнамеряват да отворят магазин с уреди за упражнения, които могат да се тестват.

Идеята идва в отговор на правителствените мерки за ограничаване разпространението на коронавируса. Премиерът Матеуш Моравецки още през уикенда информира, че басейните и фитнесите се затварят. Ресторантите ще затварят по-рано, сватбите са забранени, а част от училищата минават на онлайн обучение. Църквите обаче остават отворени, като службите могат да се посещават само с маска.

„Фитнес уроците не са разрешени, затова от днес предлагаме религиозни сбирки“, заявява Atlantic Sports, чийто екип смята, че са църква за здравото тяло. От фитнеса се извиняват на посетителите си за честите посещения на полицията, включително и за създадените неприятности от провеждането на разпити от страна на полицията.

„Ясно е, че и те просто си вършат работата. Недоброжелателите ни, които се обадиха на Sanepid (Главен санитарен инспекторат) искаме да ги информираме, че и те вече дойдоха. Както виждате обаче още работим“, пишат от Atlantic Sports.

Фитнесът е базиран в Краков.

Източник: Марица


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎