Начало » Разни » COVID-19 » Тялото на блаженопочившия Сръбски Патриарх беше изложено за всенародно поклонение в ковчег със стъклен капак | СНИМКИ & VIDEO

Тялото на блаженопочившия Сръбски Патриарх беше изложено за всенародно поклонение в ковчег със стъклен капак | СНИМКИ & VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес по-рано тялото на блаженопочившия Сръбски Патриарх Ириней беше пренесено първо в сградата на Сръбската Патриаршия. По-късно около обяд ковчегът с тленните останки на Патриарха бяха пренесени в Катедралния Храм на Светите Архангели Михаил и Гавриил, където отслужен Трисагий, въглавен от новоизбрания председател на Свещения Синод на Сръбската Църква до избора на нов Патриарх Негово Високопреосвещенство Дабро-босненски Митрополит г-н Хрисостом заедно с други Архиереи от Синода.

След това ковчегът с тленните останки беше пренесен за всенародно поклонение в Храма на Свети Сава в Община Врачар, Белград. Там вярващите ще могат да му се поклонят през целия ден при спазване на санитарните мерки за предотвратяване разпространението на коронавируса.

Припомняме, че Патриарх Ириней изгуби битката с коронавируса и поради това в неговия ковчег е поставено специално херметически закрепено стъкло, за да не се допусне разпространението на коронавируса от тялото на Патриарха и да не се позволява вярващите да целуват части от неговото тяло. Те ще могат да му се поклонят и го целунат през стъкления капак.

На 22 ноември 2020 в Катедралния Храм на Свети Сава във Врачар ще бъде отслужено Изходното последование на Патриарха, след което ще бъде погребан в специална криптавътре в Храма.


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal