Начало » Новини » Мнения » Татарстан: Духовното управление на мюсюлманите призова мюсюлманите да прочистят домашните си библиотеки от екстремистки книги

Татарстан: Духовното управление на мюсюлманите призова мюсюлманите да прочистят домашните си библиотеки от екстремистки книги

Автор: Александър Иванов

След поредица от арести на религиозни фанатици, Духовната администрация на мюсюлманите в Татарстан, ръководена от Главния мюфтия на Татарстан г-н Камил хазрат Самигулин призова мюсюлманите да проверят съдържанието на своите домашни библиотеки, дали има материали от екстремистки характер, и ако има такива – да ги изхвърлят.

Духовното управление също така моли мюсюлманите да предупреждават своите роднини да не четат забранена литература, да проучват това, което четат, дали има псевдорелигиозни текстове, фанатични учения, да не се сприятеляват със съмнителни хора, както и да не получават религиозни знания от лица, които нямат право да извършват религиозна преподавателска дейност.

Управлението напомня, че съхраняването, разпространяването и четенето на забранена религиозна литература от Руската Федерация е престъпление.

Съобщава се, че за тези, които искат да изучават исляма в Татарстан, има три религиозни университета, осем медресета (ислямски религиозни училища), и курсове в над 700 джамии. Освен това, в Мюсюлманската духовна дирекция на Татарстан функционира безплатен мюсюлмански колцентър, който консултира населението по религиозни въпроси.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal