Сърбия: Тридневен траур заради успението на Сръбския Патриарх Ириней

Автор: Александър Иванов

На днешното си заседание, Правителството на Република Сърбия взе решение да обяви тридневен траур в Сърбия заради успението на блаженопочившия Патриарх на Сърбия Ириней, който почина от коронавирус COVID-19. Това съобщи Политика.

Тридневният траур ще важи за 20, 21 и 22 ноември 2020.

По повод успението на блаженопочившия Сръбски Патриарх Ириней, Свещеният Архиерейски Синод на Сръбската Православна Църква проведе заседание на 20 ноември 2020 г. в сградата на Сръбската Патриаршия в Белград и взе решения относно управлението на овдовелия Патриаршески Престол.

Тялото на блаженопочившия Сръбски Патриарх Ириней ще бъде изложено в катедралата на Свети Архангел Михаил в Белград по време на Божествената Литургия по случай празника на 21 ноември 2020 г., а след това ще бъде пренесено в Храма на Свети Сава във Врачар (Община Врачар), където вярващите ще имат възможност да се простят с блаженопочившия Патриарх.

Божествената Заупокойна Литургия ще бъде отслужена в неделя, 22 ноември 2020 г., в Храма на Свети Сава във Врачар, с начален час 9:00 ч. След Божествената Литургия ще бъде отслужено Опело, а тялото на Патриарха ще бъде погребано в криптата на храма на Свети Сава.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎