Сръбската Патриаршия отрича информацията Патриарх Ириней да е починал

In other languages: SRB – GR UKR

Автор: Александър Иванов

Както ви съобщихме по-рано, различни авторитетни медии съобщиха, че Сръбският Патриарх Ириней е починал днес във Военномедицинската болница „Карабурма“ в Белград, където се лекува от коронавирус.

В тази връзка, пресслужбата на Сръбската Патриаршия публикува опровержение, в което отрече Патриарх Ириней да е починал и отхвърли новините за него като „фалшиви“.

Според пресслужбата, невярното информиране и измамата от страна на определени медии и църковни фигури, е изключително неморално.

От Патриаршията призовават всички за молитви за здравето на Патриарх Ириней.

След като медиите обявиха смъртта на Патриарх Ириней, уебсайтът на Сръбската Патриаршия се срина. Явно това ще бъде оправданието за това, че не са обявили евентуалната новина. И към момента уебсайтът ту се зарежда и работи, ту се срива и дава грешки.

Спомняме си за Черногорския Митрополит Амфилохий, че всички медии написаха предната вечер преди смъртта му, че е умрял. Пет минути преди полунощ от Черногорската Митрополия казаха, че е жив и че е в добро състояние, и след осем часа, сутринта на следващия ден съобщиха, че е починал. Е…

Според сръбски и руски медии, вече дори се обсъжда кой ще бъде наместник на евентуално овдовелия Патриаршески Престол…

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal