Според едни Сръбският Патриарх Ириней е в тежко състояние, според други – е починал от COVID-19

Автор: Александър Иванов

Според последното комюнике на Сръбската Патриаршия, на 19 ноември 2020 здравословното състояние на Негово Блаженство Сръбския Патриарх г-н г-н Ириней се е влошило драстично в резултат на заразяването му с коронавирус.

Постоянният лекарски съвет, в присъствието на лекари от Руската Федерация, наблюдава общото клинично състояние на Патриарха.“ – пише в комюникето.

Същевременно два независими източника на изданието Nova.rs от Сръбската Патриаршия и от Военномедицинската болница „Карабурма“ в Белград, където се лекува Патриарх Ириней, са потвърдили за Nova.rs, че Патриарх Ириней е починал в болницата днес на обяд.

Няколко медии, близки до властите също съобщават за смъртта на Патриарха, но след това редактират статиите си и пишат, че е в тежко състояние, но жив – това са Novosti.rs, Republika.rs, Informer.rs и Objektiv.rs.

И след като медиите обявиха смъртта на Патриарх Ириней, уебсайтът на Сръбската Патриаршия се срина. Явно това ще бъде оправданието за това, че не са обявили евентуалната новина. И към момента уебсайтът ту се зарежда и работи, ту се срива и дава грешки.

Спомняме си за Черногорския Митрополит Амфилохий, че всички медии написаха предната вечер преди смъртта му, че е умрял. Пет минути преди полунощ от Черногорската Митрополия казаха, че е жив и че е в добро състояние, и след осем часа, сутринта на следващия ден съобщиха, че е починал. Е…

Според сръбски и руски медии, вече дори се обсъжда кой ще бъде наместник на евентуално овдовелия Патриаршески Престол…

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal