Свещеник от Тоболско-Тюменска епархия почина от COVID-19. Цялото му семейство боледува от коронавирус, а епархията крие за смъртта на своя клирик

Автор: Александър Иванов

На 29 октомври 2020 от коронавирус COVID-19 е починал клирикът на Тоболско-Тюменска епархия, Московска Патриаршия – Йерей Илия Сиразиев. Свещеникът е бил приет на 25 октомври с 80% увреждане на белите дробове. Това съобщава Ахилла.

Семейството на отец Илия – съпругата и децата му – също са болни от коронавирус.

Пресслужбата на Тоболско-Тюменска епархия не съобщава нищо във връзка с тази информация за починалия си свещеник.

Припомняме, че месец по-рано Тоболско-Тюменският Митрополит Димитрий (Капалин) забрани посещенията в Монастирите на Тоболско-Тюменска епархия. Още тогава Митрополитът призова всички свещенослужители, църковнослужители и вярващи, ако открият наличие на симтоми в себе си, да преустановят посещенията си в Храмовете.

Припомняме, че Архимандрит Макарий (Чакъров) от Рилския Ставропигиален мъжки Монастир на Българската Патриаршия се зарази с коронавирус и беше хоспитализиран, но Българската Патриаршия и до днес крие този факт от обществеността.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal