Световният съвет на църквите с послание към младите хора на Световния ден на детето: Бъдещето е ваше | VIDEO

Автор: Александър Иванов

Днес на 20 ноември 2020 – Световният ден на детето – се проведе онлайн видео среща между Негово Всеблагоговейнство проф. д-р Протойерей Йоан Саука, в.и.д. генерален секретар на Световния съвет на църквите (WCC), и Елизабет Ватути, природозащитник, екоактивист и основател на Инициативата „Зелено поколение“, възпитаваща младите хора да обичат природата и да бъдат екологично съзнателни в ранна възраст. Това съобщава пресслужбата на Световния съвет на църквите.

Страните обсъдиха екологичното отношение на младите хора.

Бъдещето е ваше. Бъдете смели, бъдете силни. Вземете под внимание опита на настоящите църковни лидери, както и на миналите. Вземете добрия пример, но, моля ви, не повтаряйте нашите грешки.

Вие сте тези, които оформяте обществото. Тази пандемия ни показа, че човечеството е просто едно човечество. Така че, както виждате и си представяте бъдещето, така не позволявайте религията, цветът, полът или каквото и да е друго да разделят вашето мислене, не позволявайте на различията да разделят човечеството. Защото в края на деня, целта на Господ Иисус Христос беше да спаси, да обедини и да помири цялото човечество в Себе си, цялото творение в единство.

Отговорното управление от страна на младите хора означава, че всички трябва да си даваме сметка как ще напуснем тази планета и как ще я оставим, как ще я предадем на следващите поколения. Вярвам, че църковните лидери и църквата като цяло, както и Световният съвет на църквите разбира се, имат голяма отговорност за това да разпространяват посланието за отговорно управление на ресурсите на нашата планета.

Ние сме призвани да бъдем отговорни управители, а днешните млади хора и деца призовават за климатична справедливост и осигурен живот за тях. И аз вярвам, че църквата и Световният съвет на църквите могат да обединят хората, за да се застъпят за климатичните промени и за природата.

Всички млади хора представлявате много надежда за бъдещето. Насърчавам ви да продължите с тези ценности и да създавате бъдеще, което да бъде много по-добро от настоящето.“ – каза Негово Всеблагоговейнство проф. д-р Протойерей Йоан Саука в разговора си с Елизабет Ватути.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews