Световният съвет на църквите с нова профилна рамка за Facebook: 16 дни срещу насилието, основано на пола

In other languages: EN

Автор: Александър Иванов

Нова рамка за профилните снимки във Facebook, разработена от Световния съвет на църквите, помага на хората да изразят подкрепата си за предстоящите „16 дни срещу насилието, основано на пола“. За това съобщава пресслужбата на Световния съвет на църквите.

16-те дни срещу насилието, основано на пола, е ежегодна международна кампания, която започва на 25 ноември (Международния ден за премахване на насилието над жени), и приключва на 10 декември (Международния ден на човешките права). Тази година Световният съвет на църквите подчертава връзката между Божия дом и основната необходимост от това да превърнем домовете си в безопасни места на любов.

В рамките на кампанията, служителите от Икуменическия център на Вселенската Патриаршия в Шамбези, Женева, ще се молят и ще размишляват всеки ден за отрицателното въздействие на насилието, основано на пола, върху сексуалността. Молитви и размисли ще бъдат споделяни и в социалните мрежи.

Световният съвет на църквите приканва всички да се молят заедно всеки ден и да предприемат действия, които да подкрепят жените и уязвимите хора, изложени на риск от насилие в домовете им по време на ковид изолациите и карантините.

За да бъде нашата солидарност по-явна, новата рамка за профилни снимки във Facebook, която подчертава тази кампания срещу насилието, е достъпна за всички потребители във Facebook.

Добави своята рамка, бъди солидарен!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal