Световният съвет на църквите настоява за мир и диалог в Етиопия: Да се отхвърли конфликта

Автор: Александър Иванов

Изпълнителният комитет на Световния съвет на църквите заседава чрез видеоконферентна връзка между 09 и 13 ноември 2020. Това съобщава пресслужбата на Световния съвет на църквите.

В тази връзка комитетът разгледа проблемите в Етиопия и публикува изявление, в което призовава за молитви за хората и за църквите в Етиопия.

Световният съвет на църквите осъжда многобройните жестоки насилствени атаки срещу църкви и общности, особено засягащи Етиопската ориенталоправославна църква, пък и която и да е религиозна или етническа общност, който и да е храм или свещено място, който и да е човек. Ние скърбим за смъртта на толкова много хора при последните нападения.

Световният съвет на църквите изразява загрижеността си за всички хора, разселени поради насилието. Молим се те да се почувстват сигурни в своите убежища, за да могат по-късно да се върнат в домовете си.

Ние осъждаме онези, които се стремят да подхранват напрежението, разделението, антагонизма и кръвопролитията сред хората в Етиопия за собствените им политически цели.

Апелираме за връщане към диалога, а не към конфликта; към сътрудничеството, а не към разделението.“ – се казва в изявлението на Световния съвет на църквите.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎