Начало » Разни » COVID-19 » Румънският Патриарх Даниил: Тъжен съм заради трагедията в болницата в Пиатра Нямц

Румънският Патриарх Даниил: Тъжен съм заради трагедията в болницата в Пиатра Нямц

Автор: Александър Иванов

На 14 ноември 2020 Негово Блаженство Румънският Патриарх г-н г-н Даниил публикува послание, в което изрази съчувствие след трагедията, която се случи в интензивното ковид отделение на окръжната болница в румънския град Пиатра Нямц, където загинаха 10 души, а други 7 са в критично състояние. За това съобщава Basilica.ro.

С голяма болка научих за трагедията в събота вечерта на 14 ноември 2020. В тези времена на страдания и смут се молим на Бога за душите на всички починали, и за бързото възстановяване на всички ранени, вкл. и на дежурния лекар, който е жертвал живота си за своите пациенти.

Изпращам подкрепа, съболезнования и се моля за утешение на всички страдащи, и на техните близки.“ – пише още Негово Блаженство Румънският Патриарх.

Късо съединение е най-вероятната причина за пожара в интензивното ковид отделение в болницата.

Лекар, който се е опитал да спасява интубираните пациенти, е с тежки изгаряния. Болните, настанени в изгорелия сектор, са преместени в друго специализирано отделение и получават необходимите им грижи, увериха от здравното министерство. Осем от жертвите са загинали в стаята на втория етаж, където е възникнал пожарът, а други двама в съседната стая.

В Румъния случаите на зараза са над 350 000, а смъртните случаи над 8800.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal