Престолниот празник на Вселенската Патријаршија во Фанар | Видео

In other languages: GRBG

Превод: Методиjа Петрески

На 30 ноември 2020 (нов стил) се празнува споменот на свети апостол Андреј Првоповикан, кој е престолен празник на Вселенската Патријаршија во Фанар.

Неговата Божествена Сесветост Вселенскиот Патријарх г.г. Вартоломеј отслужи патријаршиски божествена литургија во патријаршискиот храм на свети Георгиј, во која учествуваа и претставници на автономната Црква на Финска.

На литургијата присуствуваше првоминистерот на Украина. Оваа година божествена литургија за празникот на свети апостол Андреј се отслужи со наложени ограничувачки мерки против распространувањето на коронавирусот.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal