Начало » Разни » COVID-19 » Президентът Вучич: Патриарх Ириней е жив, в критично състояние, преди 55 минути беше интубиран | VIDEO

Президентът Вучич: Патриарх Ириней е жив, в критично състояние, преди 55 минути беше интубиран | VIDEO

In other languages: SRB GR

Автор: Александър Иванов

Според информация на Nova.rs, президентът на Сърбия г-н Александър Вучич е заявил пред репортери, че Негово Блаженство Сръбският Патриарх Ириней е в критично състояние и лекарите се борят за живота му.

Преди 55 минути Патриархът беше интубиран. Медицинският екип прави всичко възможно, за да спаси живота на Предстоятеля на Сръбската Църква. Слава Богу, че той все още е жив! Да се молим за неговото здраве. Той е велик човек!“ – е заявил президентът Вучич.

Както ви съобщихме по-рано, различни авторитетни медии съобщиха, че Сръбският Патриарх Ириней е починал днес във Военномедицинската болница „Карабурма“ в Белград, където се лекува от коронавирус.

В тази връзка, пресслужбата на Сръбската Патриаршия публикува опровержение, в което отрече Патриарх Ириней да е починал и отхвърли новините за него като „фалшиви“.

Според пресслужбата, невярното информиране и измамата от страна на определени медии и църковни фигури, е изключително неморално.

От Патриаршията призовават всички за молитви за здравето на Патриарх Ириней.

След като медиите обявиха смъртта на Патриарх Ириней, уебсайтът на Сръбската Патриаршия се срина. Явно това ще бъде оправданието за това, че не са обявили евентуалната новина. И към момента уебсайтът ту се зарежда и работи, ту се срива и дава грешки.

Спомняме си за Черногорския Митрополит Амфилохий, че всички медии написаха предната вечер преди смъртта му, че е умрял. Пет минути преди полунощ от Черногорската Митрополия казаха, че е жив и че е в добро състояние, и след осем часа, сутринта на следващия ден съобщиха, че е починал. Е…

Според сръбски и руски медии, вече дори се обсъжда кой ще бъде наместник на евентуално овдовелия Патриаршески Престол…

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal