Поредна свещеническа смърт в България. Българската Патриаршия продължава да крие, че има заразени духовници с COVID-19

Автор: Doxologia INFONEWS

Свещената Софийска Митрополия съобщава, че на 18 октомври 2020 (надяваме се, че става въпрос за месец ноември и това е техническа грешка, иначе би било чудно от Митрополията да публикуват за починал свещеник с един месец по-късно) е починал Иконом Иван Ангелов от село Ярлово.

Същевременно от Софийска Митрополия не съобщават публично каква е причината за смъртта. Дали е инфаркт, инсулт, коронавирус или някакво наследствено заболяване. В период на ширеща се убийствена пандемия и много починали духовници от коронавирус, трябва да се обявява публично и ясно каква е причината за смъртта на всеки един духовник, също както правят във всички останали поместни Църкви, за да няма тълкувания.

Същевременно Българската Патриаршия продължава да крие, че има заразени свещеници и Митрополити с коронавирус, някои от тях борещи се за живота си!

От Doxologia INFONEWS категорично отхвърляме това нехристиянско и присъщо за тайните организации (а не за поместните Църкви) поведение на Българската Патриаршия, която е длъжна да съобщава за здравословното състояние на всеки един духовник в нейния диоцез – първо, за да знаят вярващите и да се молят за съответния боледуващ духовник, и второ да се пазят при комуникирането си с него поради опасността от заразяване.

Припомняме, че тайната карантина за Пловдивския Митрополит Николай и Знеполския Епископ Арсений вероятно е изтекла. Според информация на Doxologia INFONEWS от нейни източници в Пловдивска Митрополия, Пловдивският Митрополит Николай, Знеполският Епископ Арсений и Йеромонах Максим Глухчев са били поставени под тайна карантина, скрито от обществеността. ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ТУК.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎