Поредната агресия на Московската Патриаршия: Заплашва Александрийската Патриаршия, че заради украинската автокефалия „стотици“ нейни клирици ще се присъединят към московския диоцез

Лидерът на Московската Патриаршия

In other languages: UKR

Автор: Александър Иванов

Московската Патриаршия, която в последно време се превръща основно в окупаторка на чужди диоцези, продължава да води антиканонична, светска и агресорска политика срещу останалите поместни Църква. Тя проучва възможността да приеме свещеници на Александрийската Патриаршия, които били недоволни от факта, че техният религиозен лидер Александрийският Патриарх Теодор призна автокефалията на единствената канонична поместна Православна Църква в Украйна (ПЦУ).

Зам.-председателят на Синодалния отдел за външни църковни отношения към Московската Патриаршия Архиепископ Леонид Горбачов твърди, цитиран от Интерфакс, че Московската Патриаршия е получила над сто молби от клира на Александрийската Патриаршия с желания те да преминат към диоцеза на Москва.

Представителят на Московската Патриаршия обаче лукаво казва, че проучва въпроса и дори до известна степен възпирал духовниците, кандидатствали за това прехвърляне, защото Руската Църква била привърженичка на честните и достойни отношения между поместните Църкви.

Само да припомним, че империалистите и безбожниците в Москва прекъснаха евхаристийното си общение с Александрийската Патриаршия. Освен това, крайно време е Вселенският Патриарх Вартоломей да вземе твърдо отношение по въпроса с изпадналата в еклисиологична ерес Московска Патриаршия, която не престава да настройва Патриарсите, Епископите, клириците и вярващите помежду им, и да прави интриги и канонични престъпления, както и да заграбва безнаказано чужди диоцези.

Московската Патриаршия със своето безбожническо поведение вече не е част от Едната, Свята, Вселенска и Апостолска Църква. Тя е прекъснала общението си с Майката Църква Вселенската Патриаршия и тя няма право да се меси в делата на останалите поместни Църкви.

Дори след като бяхме предадени, ние все още се придържаме към добрите отношения, които са установени между Църквите.“ – завършва най-нагло и безочливо външният зам.-министър на Московската Патриаршия, която представлява една светска институция с религиозен образ.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎