ПОЗОРНО: Свещеник на Българската Патриаршия заклейми българските лекари

Автор: Doxologia INFONEWS

За съжаление, поредният срам и позор идва от България и по-конкретно от Българската Патриаршия. Свещеник от скандално известната Сливенска Митрополия – отец Силвестър Янакиев – заклейми лекарите.

Политиците ни са прости… Но сега знаем със сигурност и, че лекарите ни са безсърдечни. Ще опявам лекари само извън църквата!“ – написа свещеникът във Facebook.

Не стига, че масово в българските храмове не се спазват абсолютно никакви противоепидемични мерки, не стига, че масово Българската Патриаршия крие, че има нейни заразени свещеници и Митрополити с коронавирус, някои от тях борещи се за живота си, не стига, че немалко български свещеници, а и за съжаление един-двама Митрополити разпространяват лъжи и конспирации за коронавируса, и си позволяват най-цинично да се карат на хората, че нямали право да влизат с маски в храмовете, ами сега и това – свещеник заклейми всички лекари, че са безсърдечни, и че няма да им отслужва Опело в Храма.

Призоваваме за пореден път Сливенския Митрополит Йоаникий да си влезе в ролята на Митрополит и да си озапти свещениците, разпространяващи християно-джихадизъм, лъжи, конспирации и какви ли не глупости в неговия диоцез. Този призив е и към останалите Митрополити, които също трябва да предприемат действия за спиране разпространението на конспиративни теории и идолопоклоннически възгледи за коронавируса и неприкосновеността на клирика и християнина от заразяване с коронавирус. от страна на клирици в Българската Патриаршия. Църквата не може да спре да живее заради това, че някой Митрополит дали от възрастта или не, или просто от това, че не се интересува какво става в Епархията му, както и заради това, че не може или не иска да изпълнява своите служебни канонични задължения!

Призоваваме Българската Патриаршия да вземе пример от Еладската Църква, която осъжда такива действия, вкл. вече има много наказани клирици от църковните съдилища, които има същото или подобно поведение като това на отец Силвестър Янакиев.

Да осъдиш лекарите, които се борят за живота ти, вместо да ги подкрепиш в техния усърден труд! За живота на всички, вкл. и на свещениците и Митрополитите по целия свят! Факт е, че има безсъвестни лекари, както има и безбожници и престъпници в раса, но не всички са такива и никой, особено пък свещеник, няма право да осъжда по този начин всички като „безсърдечни“ и да си позволява да оперира по подобен начин с каноничното право, все едно сам си е Митрополит или е канонист, при положение, че точно пък отец Силвестър със сигурност не познава Свещените Канони, както и мнозина в Сливенска Митрополия, видно от делата им, по които Господ ни е казал, че ще познаем хората.

Поредният срам за Българската Църква!

Почитай лекаря с чест според нуждата от него, защото Господ го е създал“ (Сирахов 38:1).

Профилната снимка на отец Силвестър във Facebook: Свещеникът се обявява против маските. Много такива свещеници като него в други държави, вече не са свещеници, а таксиметрови шофьори.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal