ПОЗОРНО: Мутри и агенти на Московската Патриаршия подготвят платени „протести“ срещу Кипърския Архиепископ Хрисостом II

Автор: Александър Иванов

Предстоящото заседание на Свещения Синод на Кипърската Архиепископия, което ще се проведе на 23 ноември 2020, не остана незабелязано от мутрите и агентите на Московската Патриаршия в Кипър.

Московските наемници подготвят платени „протести“ срещу Архиепископа на Кипър г-н г-н Хрисостом II, който наскоро призна автокефалията на каноничната Православна Църква на Украйна, и помена в Диптиха нейния Предстоятел – Киевски и на цяла Украйна Митрополит г-н г-н Епифаний.

Целта е да се създаде вражда и да се настроят вярващите в Кипър срещу техния Архиепископ, и така те самите да притиснат Архиепископ Хрисостом да промени решението си за признаване автокефалията на Църквата в Украйна.

Всичко това се посочва в материал, публикуван в Сyprus Daily News.

Заседанието на Кипърския Синод се свиква, за да се изкоментират недоволствата на четиримата руски агенти в Кипърската Църква – Митрополитите на Лимасол Атанасий, на Кикос Никифор и на Тамасос Исаия, както и Аматунтският Епископ Николай, които в съвместно изявление осъдиха акта на Архиепископа като „явно нарушаване на синодалното, колективното и демократичното управление на Православната Църква на Кипър“, но Архиепископ Хрисостом им отговори подобаващо в своето интервю за гръцкия ежедневник Катимерини.

Московската Патриаршия ще използва за изпълнители на мръсната си протестна поръчка не руснаци, а местни кипърци, за да може всичко да изглежда по-естествено.

Изданието разкрива, че организаторът е Александър Вознесенски (това е фейсбук акаунтът му към датата на написването на настоящата публикация) („Вознесенски“ е творчески псевдоним, който мъжът използва в пропагандните си текстове за московския ченгеджийски сайт за фалшиви новини Съюз на православните журналисти, както и за други сайтове и негови акаунти, където пропагандира московските ексилиогочни ереси) – радикален руски християно-джихадист, националист и украински гражданин, живеещ от много години в Лимасол, Кипър. Известен наемник на Московската Патриаршия, което предполага и тесни връзки с руските тайни служби. Вознесенски си сътрудничи активно с руския олигарх, пропагандатор и християно-талибан Константин Малофеев, който търпи санкции от САЩ и ЕС за това, че е организирал и финансирал войната срещу Украйна.

Изданието посочва, че идеологът и основател на новата проруска политическа „Партии Республики Объединённого Кипра“ Николай Ховрин също ще окаже пълна подкрепа на Вознесенски в предстоящия поръчков „протест“.

Не е ясно как и дали въобще със сигурност ще се проведе този поръчков протест на 23 ноември, тъй като кипърските власти наложиха пълна забрана за масови протести и събирания поради трудната епидемиологична обстановка в страната.

Пред очите ни на остров Кипър се появи нов фронт на хибридната война на Русия срещу Кипър, срещу Европейския съюз и срещу западната цивилизация като цяло. Днес наблюдаваме усилване на хибридната война в църковен план. Не напразно Архиепископ Хрисостом II се страхува от намесата на Русия във вътрешните работи на Кипър и на Църквата в Кипър, която той ръководи.

Припомняме, че вчера Московската Патриаршия реши да направи поредната си този път пета стъпка в прекратяване на общение (включваме и самата Православна Църква на Украйна, която е поместна автокефална Църква); пета стъпка на Московската Патриаршия към изолация и към напускане Лоното на Едната, Свята, Католическа и Апостолска Църква, прекратявайки общението си с Кипърската Архиепископия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal