ПОЗОРНО: Върховният патриарх и католикос на всички арменци Карекин II благодари на Русия и Путин: „Винаги ще помним ролята на Русия в Арцах“

Автор: Александър Иванов

Върховния патриарх и католикос на всички арменци Карекин II изпрати послание до руския президент, диктатор и окупатор Владимир Путин, в което изрази благодарността си „за предприетите мерки за опазване наследството на арменския народ в Арцах (Нагорни Карабах)“. Това съобщава Интерфакс.

Бихме искали да изкажем нашата дълбока благодарност за вашите усилия за запазване историческото наследство на арменския народ, намиращ се на териториите, прехвърлени на Азербайджан – исторически монастири, храмове и паметници на културата.

Нашият народ винаги ще помни важната роля на Русия в прекратяването на кръвопролитията в Арцах. Ще се молим за непоклатимостта на вековното арменско-руско приятелство“ – пише в посланието си до руския диктатор Върховният патриарх и католикос на всички арменци Карекин II.

От Doxologia INFONEWS ще кажем само една дума за делото на арменския патриарх – ПОЗОР!

Припомняме, че Руският Архиепископ в Баку и Азербайджан г-н Александър (Ищейн) от Московската Патриаршия с най-голямата си наглост и безочие, разкривайки истинската същност на безбожническата и вражеска Русия и Московска Патриаршия, изпрати писмо до президента на Азербайджан Илхам Алиев, в която заяви:

Ваше Превъзходителство, уважаеми господин президент,

Позволете ми да Ви поздравя за победата на азербайджанската армия при освобождението на окупираните земи и освобождението от окупация на сърцето на Карабах – древния Шуши.

През дългите години на пребиваването ми тук в Азербайджан, той се превърна във втората ми Родина. Аз винаги, в рамките на своите възможности и усилия, съм се стремял да гарантирам, че световната общност признава Азербайджан като държава, чиито основни приоритети са взаимното разбирателство и взаимното уважение, и където азербайджанският модел на мултикултурализма е достигнал нивото на едно от приоритетните направления във вътрешната и външната политика на страната.

Изразявам дълбоката си признателност за Вашата грижа и подкрепа в преодоляването на това трудно изпитание, пред което бяхме изправени.

Уважаеми господин президент, Бог да благослови Вас, Вашите близки и цял Азербайджан.

Карабах е Азербайджан!

С дълбоко уважение…“.

Благодарение на „православна“ Русия и на нейния диктатор „православният“ президент Владимир Путин десетки хиляди арменци ще бъдат изгонени от техните земи, където живеят от векове, а на тяхно място ще бъдат настанени азери мюсюлмани! Ето я „помощта“ и „подкрепата“ на Русия към Армения! Дано арменците се осъзнаят, че най-големият им враг е самата Русия и нейната антихристиянска политика! Нека по-скоро се ориентират към ЕС и НАТО, иначе ще изчезнат от картата на света като самостоятелна държава! А Руската Църква, която е религиозна държавна структура на Кремъл за пропаганда, съвсем разбираемо е да подкрепи Илхан Алиев и исляма, защото това е политиката на Кремъл и Путин! Самата Русия се ислямизира, където 1/4 от населението ѝ са мюсюлмани, а през 2050 г. ще бъдат повече от 1/3!


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Facebook page: @doxologiainfonews

 

Join our Facebook group: @doxologiainfonews.group

 

Follow us on Twitter: @doxologiainews

 

Follow us on Instagram: @doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте: @doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel: @doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube: @doxologiainfonews