Погребаха починалия от COVID-19 Архимандрит Тимотеос Цотрас, Игумен на Исихастириото Свети Йоан Руски в Певкохори, п-ов Халкидики, Гърция

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Вчера се престави в Господа Игуменът на Свещеното Исихастирио на Свети Йоан Руски в Певкохори Архимандрит Тимотеос Цотрас, предава Orthodoxia News Agency.

Игуменът на Обителта си замина от този свят на 92-годишна възраст.

Според информацията, преди една седмица той е бил хоспитализиран в болница заради заразяване с коронавирус COVID-19, а вчера, поради сърдечно-съдови усложнения вследствие от коронавируса Архимандритът почина.

Днес при спазването на всички строги мерки срещу разпространението на коронавируса, се състоя Изходното последование (Опело) над неговите останки в Монастира, където той беше и погребан.

На Опелото и погребението, с оглед присъствените ограничения, имаше само няколко души – негови духовни чеда и духовници от Монастира.

Блаженопочившият старец е ктитор на Свещеното Исихастирио и духовен отец на изключително голям брой чеда, които днес не можеха да присъстват на изпращането му от този свят заради ограничителните мерки.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎