Переславско-Вишневският Митрополит Александър (Драбинко) от ПЦУ посети Вселенския Патриарх във Фенер | СНИМКИ

In other languages: GRUKR

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес след края на Божествената Литургия в Храма на Влахернската Пресвета Богородица, Високопреосвещеният Переславско-Вишневски Митрополит г-н Александър (Драбинко), Архиерей от каноничната автокефална Православна Църква на Украйна, беше приет топлосърдечно от Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей във Фенер.

Украинският Архиерей е на посещение в Константинопол с благословията на Негово Блаженство Митрополита на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний по случай хиротонията на гласувания за Комански Епископ Архимандрит Михаил Анищенко, Екзарх на Вселенската Патриаршия в Киев, която ще бъде на празника на Светите Архангели Михаил и Гавриил на 08 ноември 2020.

Митрополит Александър Драбинко подари на Вселенския Патриарх четири тома „Жития на Светиите“, както и частици от Свещените Мощи 11 просияли в Украйна преподобни Отци. Украинският Архиерей е придружен от Епископ Матей, както и от клирици и вярващи от Православната Църква на Украйна.

Володимирско-Волинският Матей подари на Вселенския Патриарх традиционна украинска носия – вишиванка.

Отец Петро Ландвитович подари на Вселенския Патриарх от името на Негово Блаженство Митрополит Епифаний една керамична скулптура на покровителя на Киев Свети Архангел Михаил.

На срещата присъства и гласуваният за Комански Епископ Архимандрит Михаил Анищенко – Екзарх на Вселенската Патриаршия в Киев.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal