Папа Франциск скърби за жертвите от пожара в Румъния и от наводненията във Филипините

Автор: Александър Иванов

Папа Франциск изрази своята близост в молитва за народа на Филипините, който страда след разрушенията и наводненията, причинени от силния тайфун.

Броят на загиналите от тайфуна, най-смъртоносният за Филипините през тази година, е достигнал 67 жертви. Засегнатите са много.

Изразявам своята солидарност с най-бедните семейства, които са и най-уязвими от това бедствие. Искам да предложа своята подкрепа на всички, които работят в помощ на засегнатите.“ – заяви Папа Франциск.

Той също се позова и на трагичния пожар в интензивното ковид отделение на окръжната болница в румънския град Пиатра Нямц, където загинаха 10 души, а други 7 са в критично състояние.

Изразявам близостта си и се моля за жертвите. Трагедията ме натъжи изключително много.“ – каза Папата.

Късо съединение е най-вероятната причина за пожара в интензивното ковид отделение в болницата.

Лекар, който се е опитал да спасява интубираните пациенти, е с тежки изгаряния. Болните, настанени в изгорелия сектор, са преместени в друго специализирано отделение и получават необходимите им грижи, увериха от здравното министерство. Осем от жертвите са загинали в стаята на втория етаж, където е възникнал пожарът, а други двама в съседната стая.

Източник: Vatican NEWS

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal