Папата се моли за Етиопия. Апел за прекратяване на насилието

В изявление директорът на Ватиканския пресцентър предаде решителния призив на папата за прекратяване на конфликта, който от месец окървавява Северна Етиопия със стотици жертви и хиляди разселени лица.

„Светият отец – заявява директорът на пресцентъра на Светия престол Матео Бруни – следи развоя на събитията в Етиопия, където от няколко седмици продължава военен сблъсък, който засяга региона Тиграй в северната част на страната и околните райони. Заради насилието стотици цивилни са загинали, а десетки хиляди хора са принудени да напуснат домовете си и се отправят в Судан”.

По време на молитвата Ангел Господен на 8 ноември – допълни ватиканският говорител – папа Франциск, позовавайки се на продължаващия конфликт в Етиопия, каза: „Заедно с призива да се отхвърли изкушението на въоръжената конфронтация, приканвам всички към молитва и братско уважение, към диалог и към мирното уреждане на неразбирателствата”. „Сблъсъците, които се засилват от ден на ден, вече пораждат сериозна хуманитарна ситуация“, продължава Бруни: „Светият отец, приканвайки за молитва за тази страна, отправя призив към страните в конфликта да спрат насилието , животът да бъде защитен, особено на цивилни, а населението отново да заживее в мир”.

Източник: Vatican NEWS


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎