ОФИЦИАЛНО: Старозагорският Митрополит Киприан е заразен с COVID-19 и е в добро здравословно състояние

In other languages: MK

Автор: Doxologia INFONEWS

След като Doxologia INFONEWS съобщи днес, че разполага с информация, че Старозагорският Митрополит г-н Киприан е заразен с коронавирус COVID-19, се свърза със Свещената Митрополия на Стара Загора, откъдето потвърдиха информацията ни, че Митрополитът е заразен с коронавирус. Митрополията публикува в сайта си съобщение със задна дата от 03 ноември 2020, в което се съобщава, че Митрополитът на Стара Загора г-н Киприан е заразен с коронавирус COVID-19.

След направени няколко теста на Митрополит Киприан, те са дали отрицателен резултат, но последният тест е дал положителен резултат. След изтичане на карантинния период, Митрополит Киприан ще си направи още един тест за коронавирус.

От Митрополията поясняват, че Архиереят е в добро здравословно състояние, чувства се добре, няма явна симптоматика и е под домашно лечение в Митрополитския дом.

Всички контактни лица на Митрополит Киприан ще бъдат карантинирани и за тях е подадена информация към РЗИ по надлежния ред.

Извършена е дезинфекция на всички помещения в Митрополията, а служителите преминават в дистанционен режим на работа в следващите дни.

Митрополитът работи онлайн и управлява Митрополията без прекъсване. Митрополитът провежда своите заседания и срещи чрез онлайн платформа. Той няма да служи и няма да се среща с хора по време на карантината.

От Митрополията отрекоха информацията, която беше разпространена в чужди медии, че Митрополит Киприан е настанен в инфекциозна клиника. Следователно тази новина е в категорията на фалшивите новини.

От Doxologia INFONEWS пожелаваме на Митрополит Киприан крепко здраве и дълги години служение. Нека отправим своите молитви към Господа да се смили над него и да му дарува здраве.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal