Отец Теодор Димитров от Кнежа почина от коронавирус COVID-19. Българската Патриаршия продължава да крие, че има заразени духовници с COVID-19

Автор: Doxologia INFONEWS

Отец Теодор Димитров от Храма на Света Троица в град Кнежа, Врачанска Митрополия, Българска Патриаршия, за когото наскоро първи и единствени ви съобщихме, че е заразен и хоспитализиран с коронавирус в плевенска болница в критично състояние, вече е изгубил битката с коронавируса.

Отец Теодор е починал на 41 години, съобщава неговият събрат свещеник Лазар Георгиев (Софийска Митрополия).

Загубихме един истински добър и всеотдаен събрат отец Тодор от Кнежа, който загуби битката с коварната епидемия едва на 41 години. Почивай в мир приятелю и Бог да упокои светлата ти душа!“ – пише отец Лазар във Facebook.

Същевременно Българската Патриаршия продължава да крие, че има заразени свещеници и Митрополити с коронавирус, някои от тях борещи се за живота си!

От Doxologia INFONEWS категорично отхвърляме това нехристиянско и присъщо за тайните организации (а не за поместните Църкви) поведение на Българската Патриаршия, която е длъжна да съобщава за здравословното състояние на всеки един духовник в нейния диоцез – първо, за да знаят вярващите и да се молят за съответния боледуващ духовник, и второ да се пазят при комуникирането си с него поради опасността от заразяване.

Припомняме, че тайната карантина за Пловдивския Митрополит Николай и Знеполския Епископ Арсений вероятно е изтекла. Според информация на Doxologia INFONEWS от нейни източници в Пловдивска Митрополия, Пловдивският Митрополит Николай, Знеполският Епископ Арсений и Йеромонах Максим Глухчев са били поставени под тайна карантина, скрито от обществеността. ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ТУК.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎