Отец Зоран Мамучевски от Великотърновска Митрополия пребори COVID-19. Българската Патриаршия продължава да крие, че има заразени духовници с коронавирус

Автор: Doxologia INFONEWS

Отец Зоран Мамучевски от Великотърновска Митрополия пребори коронавируса. Това съобщи самият той във Facebook. Свещеникът описва как е протекло заболяването при него:

Благодаря на всички за грижите и подкрепата последните 10 дена, които бяха наистина тежки за мен и семейството ми. Както и много други близки и познати, наложи се да мина през ада наречен Ковид 19. Бях хоспитилизиран, но благодарение на грижите във Второ вътрешно и Инфекциозно, се справихме за 5 дена да изляза в отлично състояние. Видях лекари, сестри и санитарки на ръба на силите, млади хора които не могат да дишат без кислород и на никой не пожелавам да минава през това. Голямо изпитание за всички, но Слава Богу вече е минало. Чувствам се много добре, възстановявам се и се възползвам от карантината в очакване на новата рожба. Бог запази семейството ми и те го минаха всичките без проблеми и симптоми. Пазете се и се подкрепяйте в тези моменти. Имаме нужда от повече съпричастност и обич в това трудно време за всички! Бог с нами!“ – пише отец Зоран.

Същевременно Българската Патриаршия продължава да крие, че има заразени свещеници и Митрополити с коронавирус, някои от тях борещи се за живота си!

От Doxologia INFONEWS категорично отхвърляме това нехристиянско и присъщо за тайните организации (а не за поместните Църкви) поведение на Българската Патриаршия, която е длъжна да съобщава за здравословното състояние на всеки един духовник в нейния диоцез – първо, за да знаят вярващите и да се молят за съответния боледуващ духовник, и второ да се пазят при комуникирането си с него поради опасността от заразяване.

Припомняме, че тайната карантина за Пловдивския Митрополит Николай и Знеполския Епископ Арсений вероятно е изтекла. Според информация на Doxologia INFONEWS от нейни източници в Пловдивска Митрополия, Пловдивският Митрополит Николай, Знеполският Епископ Арсений и Йеромонах Максим Глухчев са били поставени под тайна карантина, скрито от обществеността. ВИЖТЕ ЦЯЛАТА ПОДРОБНА ИНФОРМАЦИЯ ТУК.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal