Опожарена църква и заклани християни в Индонезия

На 27 ноември, около 8:00 часа сутринта църква, разположена в Сиги Редженси, Централен Сулавеси е нападната от неизвестен терорист. Мястото се ползва като офис на Армията за спасение в Индонезия (Бала Кеселаматан) и за провеждане на християнски богослужения.

Терористът подпалва църквата, преди да нападне капитан Арнианто, г-жа Мпапа, лейтенант Абрам Како и съпругата му, които се намират в сградата. Той опожарява и други шест къщи, които принадлежат на членове на църквата. Три от жертвите са заклани, а четвъртата е изгорена жива в подпалената сграда.

Във видео клипа, разпространен от ICC (International Christian Concern), се вижда, че овъглената жертва е извадена от купчина руини, а на заден план все още се издига дим. Положението на тялото предполага агонията и болката, претърпени от жертвата преди да настъпи смъртта.

Селото Лембан Тонгоа се намира в гората, където достъпът до информация и транспорт е ограничен. ICC ще продължи да проучва, за да научи повече за подробностите за нападението. Армията на спасението призовава да се молим за „семейството на жертвите, за църквата и за мира в региона“.

Джина Гох, регионален мениджър на ICC за Югоизточна Азия, заявява: „ICC скърби за смъртта на нашите индонезийски братя и сестри, които бяха брутално убити от терорист. Призоваваме индонезийското правителство да предприеме необходимите мерки, за да го привлече към отговорност и да го предаде на съд. Подобни безсмислени действия не могат да бъдат толерирани в страната, която може да се похвали с „Pancasila“, държавна идеология, която насърчава религиозната хармония и толерантност.“

International Christian Concern (ICC) е неправителствена благотворителна организация, фокусирана върху правата на човека, религиозната свобода и подпомагането на преследваната християнска църква по света.

Източник: Евангелски вестник

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal