Начало » Новини » Светът » Опелото и погребението на Митрополита на Лангадас Йоан ще бъдат на 16.11.2020 | Наместник на овдовялата Митрополия ще бъде Митрополитът на Серес Теолог

Опелото и погребението на Митрополита на Лангадас Йоан ще бъдат на 16.11.2020 | Наместник на овдовялата Митрополия ще бъде Митрополитът на Серес Теолог

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Утре в понеделник на 16 ноември 2020 г. от 12:00 ч. ще бъде отслужено Изходното последование за блаженопочившия Митрополит на Лангадас, Лити и Рендини г-н Йоан Тасиас в Митрополитския Храм на Света Параскева в Лангадас от Митрополита на Серес г-н Теолог.

Свещеният Синод на Еладската Църква определи за наместник на овдовялата Митрополия на Лангадас – Митрополита на Серес и Нигрита г-н Теолог. Опелото и погребението на Митрополита на Лангадас ще бъде извършено при стриктното спазване на всички здравни мерки за защита от коронавирус.

От името на Свещения Синод на Еладската Църква, Първият секретар на Синода Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Доротей Папарис ще произнесе прощално слово.

Източник: Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal