Нова фалшива новина от „Двери БГ“. Този път за Критския Архиепископ Ириней

Автор: Doxologia INFONEWS

Читатели на Doxologia INFONEWS се свързаха с нашия екип за справка дали информация, публикувана в уебсайта Двери БГ е вярна.

Става въпрос за следното:

От собствен източник на Двери стана известно също, че и 87-годишният Критски архиепископ Ириней, глава на автономната православна Критска архиепископия (към Вселенска патриаршия), е изписан в добро състояние след интензивно лечение от COVID-19 в болница в гр. Ираклио и сега се възстановява при домашни условия.

От Doxologia INFONEWS знаем, че това е фалшива информация, но тъй като държим на предоставянето на точна и вярна информация, все пак решихме да се свържем със самата Архиепископия на Крит, откъдето заявиха следното:

Това е абсолютна лъжа! Недопустимо е да се публикуват фалшиви новини на гърба на един достоен и вече възрастен Архиерей на Вселенската Патриаршия, който е Предстоятел на полуавтономната Църква на Крит. Грях е да се публикуват фалшиви новини за коронавируса, на фона на толкова починали и все още страдащи от коронавируса духовници.“

Подчертаваме „автономна“, защото, явно от неграмотност, Двери БГ са написали, че Църквата на Крит е автономна. С цел да ги ограмотим, ще кажем, че автономни Църкви към Вселенската Патриаршия са само Финландската и Естонската Църкви. А Църквата на Крит е полуавтономна.

Така за пореден път се оказва, че българският комунистически и ченгеджийски уебсайт Двери БГ, наричан още „ДЕСЕавери.РУ“ (Държавна сигурност приятели на Русия – ДС, авери на РУ), ръководен от своя тартор агент „Ангелов“ понастоящем проф. Иван Желев (тук можете да прочетете досието му от Държавна сигурност), лъже и заблуждава читателите в България.

От Doxologia INFONEWS за пореден път призоваваме да не се четат уебсайтове, които разпространяват фалшиви новини, лъжи, клевети и московска пропаганда. Doxologia INFONEWS ви предлага списък с такива медии.

Припомняме, че по-рано Негово Високопреподобие Игуменът на Църногорския Монастир Архимандрит г-н Никанор (Мишков) (Свещена Митрополия на София, Българска Патриаршия) предупреди за опасността от четенето на уебсайта Двери БГ, вкл. за мръсотиите, с които редакторите на този уебсайт си служат.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal