На Будимлянския Епископ Йоаникий му е направен PCR тест за коронавирус

In other languages: SRB

Автор: Йордан Георгиев

Днес сутринта на 04 ноември 2020 съгласно официалното съобщение на Будимслянско-Никшичката Епархия е направен PCR тест за коронавирус на Будимлянския Епископ Йоаникий. Отново са му направени изследвания и лаконично ни съобщават, че е „установен минимален фокус на възпаление в десния бял дроб“. От Епархията вече втори ден буквално със заобикалки говорят за здравословното състояние на Епископа. Явно се притесняват да изрекат най-често употребявата на дума в света от март месец насам – коронавирус.

С намерението да информираме навреме верния народ и обществеността, подчертаваме, че тази сутрин, 4 ноември 2020 г., бяха извършени подробни медицински прегледи и че със сигурност може да се каже, че Будимлянско-Никшичкият Епископ Йоаникий, който е администратор на Черногорско-Приморската Митрополия е в добро здраве.

Рентгенографията на белите дробове не показва промени, докато след CT изследване (скенер) е установено, че Епископът има минимален фокус на възпаление в десния бял дроб. Проведено е PCR тестване, резултатът от което очакваме и който ще докладваме отделно. След извършените диагностични процедури той е прегледан в консултация с лекаря на Главната болница Беране и е предписана подходяща терапия.

Епископ Йоаникий е в добро общо състояние и с жизнени параметри (телесната температура, сатурацията и кръвното налягане са в рамките на физиологичните граници) и не е посочено приемане за болнично лечение, но той е насочен за домашно наблюдение под надзор на лекар.

Обществеността ще бъде своевременно информирана за по-нататъшното здравословно състояние на Епископа изключително чрез официалните медии на Будимлянско-Никшичката Епархия“, официално съобщават от Епархията.

Информационна служба на Епархије будимљанско-никшићке

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal