Монахиня Павла Борисова от Софийска Митрополия е заразена с коронавирус COVID-19

Автор: Doxologia INFONEWS

Нейно Преподобие Монахиня Павла Борисова от Горноврабчанския Монастир Възнесение Господне (Свещена Митрополия на София) съобщи на страницата си във Facebook, че е заразена с коронавирус и се е самоизолирала за две седмици.

Моля всички близки, с които съм била в контакт през последните два, може би три дни да следят за състоянието си. Днес ми направиха тест за Ковид и се оказа положителен, макар да нямам симптоми на болестта, а само добре познатата ми задна хрема, която при мене се появява веднъж годишно, а понякога и по-рядко. Бог да ни даде да се справим с това изпитание! За по-сигурно ще съм под карантина следващите две седмици.

От все сърце благодаря за проявеното към мене съпричастие на всеки от вас, мили приятели. Моля Всеподателя Бога всички да сте добре и особено тези, с които съм имала контакт. Слава Богу, до момента аз наистина нямам никакви оплаквания, освен позитивния тест – явно съм го издържала с „отличен“. Зная че каквито и да са плановете на Бога за мене, те са възможно най-добрите. Бъдете здрави!“ – написа Нейно Преподобие на 05 и на 06 ноември 2020.

По този начин Монахиня Павла дава добър пример на своите братя и сестри, които, ако научат, че са заразени с коронавирус, да не крият тази информация, а да я обявяват, за да може останалите да се пазят.

От Doxologia INFONEWS поздравяваме Нейно Преподобие за отговорното и съвестно поведение, като ѝ пожелаваме Бог да я пази и да я излекува по-скоро от този вирус.

Вчера ви съобщихме, че наш екип разполага с информация и за Пловдивския Митрополит Николай и Знеполския Епископ Арсений. Към момента обаче от Пловдивска Митрополия няма ни вест, ни кост.

Припомняме, че след като Doxologia INFONEWS съобщи на 06 ноември 2020, че разполага с информация, че Старозагорският Митрополит г-н Киприан е заразен с коронавирус COVID-19, се свърза със Свещената Митрополия на Стара Загора, откъдето потвърдиха информацията ни, че Митрополитът е заразен с коронавирус, и тогава Митрополията публикува в сайта си съобщение със задна дата от 03 ноември 2020, в което се съобщи, че Митрополитът на Стара Загора г-н Киприан е заразен с коронавирус COVID-19.

Беше се появила информация и за Варненския Митрополит г-н Йоан, но от Свещената Митрополия на Варна любезно и културно отрекоха информацията, и заявиха за Doxologia INFONEWS, че Митрополит Йоан не е заразен с COVID-19, няма симптоматика, в добро състояние е и се е самоизолирал от грижа към своето паство.

Припомняме, че Архимандрит Макарий (Чакъров) от Рилския Ставропигиален мъжки Монастир на Българската Патриаршия се зарази с коронавирус и беше хоспитализиран, но Българската Патриаршия и до днес крие този факт от обществеността.

По-рано, на 18 август 2020 г., почина от коронавирус COVID-19 Доростолският Митрополит г-н Амвросий. Българската Патриаршия криеше, че Митрополитът беше заразен и хоспитализиран в болница с коронавирус, като и днес продължава да крие, че Митрополит Амвросий почина от коронавирус.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal