Митрополия на Александруполис: Монахиня от Монастира Успение Богородично Макри почина от Covid-19. Там са регистрирани случаи на коронавирус

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Внезапно почина монахиня в Монастира Успение Богородично Макри (край село Макри – Бел. прев.). Изведнъж са се появили симптоми, които са доведоли до сърдечен инфаркт и белодробна емболия.

От Свещената Митрополия на Александруполис съобщиха за смъртта на монахиня в Монастира, където са регистрирани случаи на коронавирус.

Според информацията става въпрос за 47-годишна монахиня с анамнеза за сърдечно-съдови заболявания. Тя първоначално е имала лека температура и изведнъж здравословното ѝ състояние се е влошило и приключило в рамките на 12 часа! (т.е. е починала – Бел. прев.).

Освен това други 24 души, които живеят в района са положителни за коронавирус. Всички те са участвали в брането на маслини в Монастира Успение Богородично – дейност, която очевидно е предизвикала голямо разпространение на коронавируса.

Общо в Монастира живеят 50 монахини, а в събирането на маслините са участвали и работници, които вероятно са асимптоматични. Те заедно с монахините са събрали реколтата от маслини и така бързо се е разпространил коронавирусът. Положителните на вируса монахини са изолирани в келиите си, а повечето от тях са без никакви симптоми, както съобщава ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ.

В Свещената Обител Успение Богородично Макри, след направените тестове са открити положителни случаи при монахините. Всички монахини са подложени на медицински преглед и проследяване като са им дадени съответните указания според предписанията“, отбелязват от Митрополията.

Днес (20.11.2020 – Бел. прев.) внезапно беше регистрирана смъртта на една монахиня, която изведнъж прояви симптоми, които доведоха до сърдечен инфаркт и белодробна емболия“, се посочва в съотвеното комюнике на Свещената Митрополия.

Източник: ΑΠΕ-ΜΠΕ

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎