Митрополия на Австрия: От 17 ноември до 06 декември 2020 богослужения в храмовете без присъствие на вярващите

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Комюнике на Свещената Митрополия на Австрия за ограничителните мерки

Свещената Митрополия на Австрия уведомява всички заинтересовани, че в периода на органичителните мерки (втора карантина в Австрия – Бел. авт.) от 17 ноември до 06 декември 2020 ще бъдат спазвани във всички енории и всички храмове, следните задължители указания:

  1. Спазване на здравните правила, които днес са в сила;
  2. Отслужване на Божествената Литургия според литургичната програма, но без присъствието на вярващите. В храмовете ще присъстват малък брой лица;
  3. Божествената Литургия ще бъде предавана всеки ден на живо от познатия канал на Свещената Митрополия на Австрия в You Tube, както следва:
  • От понеделник до събота: 8:00 ч. Божествена Литургия
  • Неделя: 8:00 ч. Утреня и Божествена Литургия
  • Свещените храмове ще останат отворени за вярващите след края на богослуженията за лична молитва и духовно напътствие. По време на престоя в храма са в сила познатите здравни правила.
  • Свещените Тайнства Кръщение и Брак няма да се отслужват.
  • По време на Свещеното последование на Опелото се разрешава присъствието на 50 души, при спазване на здравните правила.

Високопреосвещеният Митрополит на Австрия, Ипертим и Екзарх на Унгария и Средна Европа г-н Арсений призова вярващите християни да засилят своите молитви към Троичния Бог за възстановяване здравето на боледуващите и укрепване на лекарите, на медицинския помощен персонал и на всички наши ближни. Той също така умолява съвместната молитва от разстояние, която се отправя към Бога всяка вечер в 20:00 ч. да продължи. Митрополит Арсений призовава също всички християни да останат обединени в този труден период на ограничителни мерки…, се казва в комюникето на Свещената Митрополия.

Източник: Ἱερά Μητρόπολις Αὐστρίας, Ἐξαρχία Οὐγγαρίας καί Μεσευρώπης | Metropolis von Austria, Exarchat von Ungarn und Mitteleuropa

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal