Митрополитът на Патра: Да беше възможно да взема целия коронавирус и никой друг да не се разболее

In other languages: GR

Автор: Александър Иванов

Високопреосвещеният Митрополит на Патра г-н Хрисостом по време на интервю за радио Σκάι Πάτρας, призова всички да бъдат отговорни, за да престанат крайностите, от която и страна да идват те.

Както знаете, аз съм за спазването на мерките от първия момент. Вярвам обаче, че трябва да бъдем благоразумни и не бива да има крайности от нито една от страните, като подчертавам, че уважаваме и се подчиняваме на лекарите и науката, но преди всичко е Бог, Който чрез Своята Благодат ще позволи и ние, и лекарите да излезем силни от това изпитание.

Нашите контакти с хората и с паството ни са много повече от тези на другите хора. Ние не сме недосегаеми. Хора сме всички – и Епископите, и свещениците. Както се разболяваме от грип или друга болест, така е и сега. Както един баща не иска да се случи нищо лошо на децата му, така и ние, Архиереите, не искаме да пострада нито един от вас, защото вие сте нашето семейство.

Да беше възможно да взема целия коронавирус и никой друг да не се разболее“ – заяви още Високопреосвещеният Митрополит на Патра г-н Хрисостом, цитиран от Orthodoxia INFO.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal