Митрополитът на Китрос Георги и Епископът на Аруса и Централна Танзания Агатоник са заразени с COVID-19. Последният е в болница

In other languages: GR MK

Автор: Йордан Георгиев

Официално от Свещената Митрополия на Китрос, Катерини и Платамонас съобщават следното:

Високопреосвещеният Митрополит г-н Георги се е подложил на тест за коронавирус, който е дал положителен резултат. Състоянието му е много добро. Намира се под домашна карантина, изпълнявайки стриктно всички указания на лекарите.

Бившият Митрополит на Китрос г-н Агатоник е на домашно лечение, вследствие на многогодишно заболяване. Състоянието му е стабилно и за него се полагат всички необходими грижи.

Преосвещеният Епископ на Аруса и Централна Танзания г-н Агатоник (Александрийска Патриаршия), брат на Свещената Обител Свети Дионисий Олимпийски, има изразени симптоми на коронавирус. Състоянието му е много добро и за него се полагат всички необходими грижи в 424-та Военна болница в Солун, където се лекува.

От Свещената Митрополия се молят за бързото възстановяване на всички, които са подложени на това заболяване, и благодарят на всички лекари и всички работещи в сферата на здравеопазването, грижещи се за болните.

От Митрополията призовават всички граждани да спазват всички мерки за защита, съгласно указанията на компетентните здравни служби.

Винаги, и особено в периода на Рождественската Четиридесетница, всички свещеници и вярващи, съгласно техния дълг, да се молят всекидневно за просветление на учените, за здраве на болните и упокоение на всички, които са си отишли от този живот.“ – пишат от Свещената Митрополия.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal